WEDSTRIJD ZVK Wezel - 1001 Couleurs Beyne  10 - 1  (2-1)

DATUM 13-01-2006  21:30

DOELPUNTEN 1-0 Kodalci, 2-0 Trickels, 2-1 Laarissi, 3-1 Duric M, 4-1 De Vocht, 5-1 Duric M , 6-1 Duric A, 7-1 Duric M, 8-1 Trickels, 9-1, Trickels, 10-1, Frédérick

VERSLAG Wezel, zonder de gekwetste Vanderperre en Nait Oukhedou, startte niet overtuigend aan de wedstrijd en op enkele kleine kansjes na was er weinig te beleven tijdens de eerste 5 minuten. In de 6de minuut kon Wezel dan toch de score openen. Het was de herstelde Kodalci die de bal binnen trapte. Wezel bleef een te laag tempo spelen zodat Beyne in de wedstrijd bleef. In de 9de minuut rukte dan Koen De Vocht verrassend mee op, bediende knap Trickels aan de 2de paal, en de 2-0 stond op het bord. Drie minuten voor tijd maakte de bezoekers 2-1, het was Laarissi die scoorde na een knap ingestudeerde vrije trap. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust begon Wezel opnieuw niet echt scherp aan de herneming. Pas toen Tarzan in de 24ste minuut de 3-1 op het bord schoot kwam de Wezeltrein op toeren. Nog geen minuut later maakte De Vocht er aan de tweede paal 4-1 van. De 5-1 kwam er nadat de sterk spelende Tarzan Duric de bal hard voorbij de Beyne doelman trapte. Almir deed ook zijn duid in het zakje en maakte er 6-1 van. Beyne kwam er nu echt niet meer aan te pas en werd echt overklast door een veel sneller spelend Wezel. Men had dan ook overtreding op overtreding nodig om de Wezeltrein te stoppen. Dit resulteerde in een overtollige foutenlast. Met een harde pegel zorgde Tarzan van op de 10 meterstip voor de 7-1. Vervolgens was het weer Triakels time. Zo duwde hij de 8-1 binnen na een ingestudeerde intrap. De 9-1 zette hij op het bord na een mooi uitgespeelde counter. Trainer Webers vond het tijd om beloftespeler Nadarski eens te laten proeven van 2de nationale. Nadarski bedankte meteen zijn trainer door met een splijtende pas Bram Frédérick te bedienen die beheerst de 10-1 tegen de netten schoof. Met nog twee minuten te spelen werd de wedstrijd voor 5 minuten gestaakt omwille van (alweer) supportersgeweld van de bezoekers. Het was nota bene de voorzitter van Beyne de alles in rep en roer zette. Na de 5 minuten extra rust kon Beyne niet meer tegen scoren en zo blijft ook na vanavond de weer puik keepende Lemmens de minst gepasseerde doelman van de reeks. Eindstand 10-1.

Na afloop van de match hield de bezoekende frustratie blijkbaar niet op. Zo moest er ondermeer nog de autoruit van “schepen van sport” Stevens aan geloven, de vrouwelijke zaalwacht werd nog tegen de grond geduwd, enz... . Laat ons hopen dat de sancties ditmaal zwaar genoeg zijn zodat dit in de toekomst niet meer kan voorkomen. Want dit agressieve gedrag hoort echt niet thuis bij een futsalwedstrijd.

Kern ZVK Wezel: Lemmens, De Vocht, Duric, Duquet, Kodalci, Trickels, Naalden, Duric, Frédérick, Nadarski, Steensels, Maes

Kern 1001 Couleur Beyne: Gillet, Bonhomme, Eddirhami, Capeli, Gomez, Laarissi, Aabbassi, El Hajjioui, Cacciatore, Bach Hamba, El Handouz, Cantin

Scheidsrechters: Lauryssen, Van der Weyden